fördjupning för kundalinilärare 26-27 Augusti

Posted

 

 

 

 

 

Fördjupningshelg för kundaliniyogalärare – i anatomi, biomekanik och fysiologi

Den fysiska kroppen är nyckeln till att kunna arbeta mer subtilt med energidesign, men hur fungerar den fysiska kroppen egentligen? Hur arbetar bindväven, det muskulära systemet, och vad behöver en led för att må bra? Under denna helg får du en fördjupning i den strukturella västerländska anatomin ur ett yogiskt perspektiv, under guidning av fysioterapeuten och kundaliniyogaläraren Ulrika Cassel.

För, kanske har även du befunnit dig i mötet med en deltagare som haft smärta av något slag, där du behövt möta deras behov genom att förklara på det västerländska sättet vad som händer i kroppen? Och kanske har du ibland känt att det språk och den kunskap du har inte alltid har räckt till?

 

Just det vill vi möta upp och råda bot på under denna vår helg tillsammans. ♥

Målet med helgen är att du ska få en bredare palett av verktyg för att förklara och beskriva rent fysiologiskt vad som händer i olika asanas. Helgen är uppdelad i fyra block:

 

* Övergripande förståelse av systemen i kroppen

* Ryggen
* Höfter och bäcken
* Nacke och axlar

Med fokus på dessa områden går vi sedan igenom klassiska asanas och undersöker sådant som: ”Vad händer i lederna i den här positionen? Vad händer i lymfsystemet? I ryggen? I bäckenet? I de inre organen?” Vi möter helt enkelt yogan med en ny och anatomisk blick.

 

Resultatet blir förhoppningsvis en ännu djupare och rikare förståelse för yogan, och dessutom kunskap i hur du kan förmedla dessa dimensioner till dina deltagare. På så sätt blir dina yogaklasser en rikare upplevelse både för deltagarna och för dig.

 

~☆~ LÄRAREN ~☆~

Läraren du möter under helgen är Ulrika Cassel, som är djupt rotad i såväl de fysiska som de andliga aspekterna av yogan. Ulrika är examinerad sjukgymnast, såväl som internationell Kundalini- och Meditationslärare enligt Yogi Bhajan, med Maja Tellegård & Viveka Pasquir vid Kundaliniyogainstitutet Skandinavien. Hon arbetar heltid med att utbilda yogainstruktörer, och som lärare inom anatomi, fysiologi, stresshantering och samtalsmedotik. Hon har tidigare ägt och drivit yogastudion MyaFlow.

 

 

~☆~ TID & PLATS ~☆~

 

Lördag 26 augusti kl 12:30 – 19:30.
Söndag 27 augusti kl 08.00 – 16:00.

 

Vi håller till i de vackra lokalerna hos Yoginis & Friends, i Täby Centrum, Stora Marknadsvägen 15, Stockholm. På sidan www.tabycentrum.se/access kan du enkelt hitta vägbeskrivning till Täby Centrum från din valda startadress.

~☆~ PRAKTISK INFORMATION ~☆~

 

En vecka före kursstart får du som deltagare tillsänt dig ett kompendium med posten, med teoretiska baskunskaper kring anatomi, biomekanik och fysiologi. Genom att sätta dig in i det har vi alla en grund av förförståelse när vi möts, och kan göra mesta möjliga av vår helg tillsammans.

Yogamattor finns hos Yoginis & Friends, så det behöver du inte ta med dig, men du kommer att vilja anteckna, så ta med penna och papper.

Te och tilltugg finns i riklig mängd på yogastudion. Luncherna under helgen ordnar du som kursdeltagare på egen hand, men Yoginis & Friends ligger i gallerian Täby C, så vi har rikliga möjligheter till mat alldeles nära.

Efter genomförd kurshelg får du som deltagare ett diplom som intygar genomgången utbildning.

~☆~ DIN INVESTERING ~☆~

 

Deltagandet vid kursen kostar 2700 kr.

Earlybird *2200 kr*då hela beloppet betalas inan 1 juni.

I samband med anmälan betalar du in 700 kr i anmälningsavgift till Bankgiro 208-1297. Märk inbetalningen med ditt namn. Resterande belopp (2000 kr) ska vara inbetalt till samma Bankgiro senast den 19 augusti 2017. När du har betalat in hela summan så får du gärna ett kvitto via mejl om du vill och behöver. Säg bara till.

Vid sjukdom återbetalas allt utom anmälningsavgiften, mot uppvisande av läkarintyg.
~☆~ ANMÄLAN & MER INFORMATION ~☆~
Varmt välkommen att kontakta Ulrika på info@myaflow.com för anmälan eller vidare frågor!